Інтерактивні методи навчання при викладанні іноземної мови - Соловйова, О. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
В останні роки на довузівському етапі навчання мови іноземців набули широкого застосування сучасні мультимедійні освітні технології, в межах яких впроваджуються методи «інтелект карта», «case-study», «мозковий штурм» та ін. Серед інтерактивних методів навчання мови найбільшої популярності набули ігрові освітні мультимедійні технології. Ігрові технології навчання розвивають здібності до пізнання й формують досконалу мовну особистість. Навчальна гра являє собою основу для саморозвитку та індивідуального підходу до особистості кожного студента, вільного відношення до навчання, без примусу, розвиваючи природні задатки кожного.