Оптимізація процесів обробки металів тиском : силабус - Грибков, Е. П. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Цей курс дозволить ознайомитися з основами математичного моделювання процесів обробки металів тиском, вивчити аналітичні моделі з інженерним і чисельним підходом та скінченно-елементне моделювання. На основі цих моделей виконується автоматизоване проектування технологій та обладнання з пошуком оптимальних рішень. Особливістю курсу є вивчення математичних моделей з використанням комп’ютерної техніки на різному рівні, починаючи з офісних пакетів та закінчуючи сучасними САЕ-системами. Також розглядаються різні алгоритми – від лінійних для визначення параметрів процесу до розгалужених та циклічних для вирішення задач оптимізаційного плану.