Робоча програма тренінгу «Університетська освіта та профіль фахівця (за освітніми програмами)» - Поважний, О. С.; Рекова, Н. Ю.; Мойсеєнко, К. Є.; Ровенська, В. В.; Володченкова, Н. В.; Шевченко, Н. Ю.; Шкрабак, І. В.; Держевецька, М. А.; Кулік, Т. О.; Синегін, Є. В.; Рухлов, А. В.; Мірошниченко, В. І.; et al. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Цим тренінгом розпочинається освітній процес за всіма бакалаврськими освітніми програмами в Університеті. Він передбачає інтенсивне тижневе знайомство із принципами та інструментами організації освітнього процесу в Університеті, освітніми ресурсами, академічними політиками, тенденціями та вимогами ринку праці, перспективами професійного кар’єрного зростання, правилами оцінювання результатів навчання і побудови рейтингу студентів, механізмами організаційних взаємодій та розв’язання конфліктів діяльності студентського самоврядування. Крім цього, тренінг передбачає розвиток низки гнучких навичок, які стануть у пригоді у освітньому процесі та у подальшій професійній діяльності.