Переведення працівників між бізнес-одиницями корпоративної структури як джерело підвищення операційної ефективності - Долинко, О.; Dolynko, O. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є підвищення операційної ефективності підприємства за рахунок вдосконалення та регламентації процесу переведення працівників. Об’єктом дослідження є бізнес-процес «переведення працівників/оформлення переведення». Предметом дослідження є теоретико-методологічний інструментарій аналізу, моделювання, прогнозування та оцінювання параметрів бізнес-процесу «переведення працівників/оформлення переведення». Визначені ключові етапи бізнес-процесу «оформлення переведення» та логіка взаємодії між ними. За допомогою методів візуального моделювання побудовані моделі бізнес-процесу у станах «Аs is» та «Тo be». Запропоновані вдосконалення бізнес-процесу «оформлення переведення» через регламентацію норм використання робочого часу на виконання етапів, впровадження системи нагадувань, створення дашборду, впровадження робота (бота), які дозволять через скорочення часу виконання окремих етапів процесу отримати додатній економічний ефект. Методом Монте-Карло побудований прогноз витрат на виконання процесу для формування інформаційної бази прийняття рішення щодо доцільності нововведень. За допомогою методу SWOT-аналізу проведена оцінка ефективності і відповідності бізнес-процесу поточним умовам та стратегічним цілям підприємства.

The method of the qualification work is to increase the operational efficiency of the enterprise due to the improvement and regulation of the process of transferring employees. The object of the study is the business process «transfer of employees/registration of transfer». The subject of the study is the theoretical and methodological toolkit of analysis, modeling, forecasting and evaluation of parameters of the business process «transfer of employees/registration of transfer». The key stages of the business process «registration of the transfer» and the logic of interaction between them are defined. With the help of visual modeling methods, models of the business process were built in the «As is» and «To be» states. The proposed improvements to the business process of "registration of transfer" through the regulation of the norms of the use of working time for the execution of stages, the introduction of a system of reminders, the creation of a dashboard, the introduction of a robot (bot), which will allow to obtain a positive economic effect through the reduction of the time of execution of individual stages of the process. Using the Monte Carlo method, a forecast of costs for the implementation of the process was built to form an information base for decision-making regarding the feasibility of innovations. Using the SWOT analysis method, an assessment of the efficiency and compliance of the business process with the current conditions and strategic goals of the enterprise was carried out.
Transferring employees between corporate business units as a way to increase operational efficiency
Keywords: переведення працівників; оформлення переведення; регламент бізнес-процесу; моделювання; операційна ефективність; прогнозування витрат методом монте-карло; swot-аналіз; transfer of employees; registration of transfer; business process regulation; modeling; operational efficiency; monte carlo cost forecasting; swot analysis