Розробка агентних систем штучного інтелекту для автоматизації обробки даних - Карпенко, М. О.; Гетьман, І. А. (Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, 2025)
Актуальність теми полягає у необхідності вдосконалення технологій роботи з Big Data та автоматизації бізнес-процесів. Метою дослідження є розробка агентних систем для автоматизації збору, аналізу та обробки даних у реальному часі. Основна увага приділяється адаптивності агентів, їхній здатності до автономного прийняття рішень та інтеграції в існуючі системи.