Розробка способу прискореної рекультивації земель, порушених гірничими роботами - Новак, А. І.; Павлов, Е. Е.; Крупко, І. В. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2022)
Об'ект дослідження — зовнішні та внутрішні відвали скельних гірських порід. Мета роботи — Розробка способу прискореної мікробіологічної рекультивації земель, порушених гірничими роботами. Методи дослідження — метод диференційованої рекультивації земель, мікробіологічні та аналітичні методи.
Keywords: відвали; мікробіологічна рекультивація; родючий шар; екологічне землеробство