Підвищення індивідуальної результативності працівника з використанням механізму наставництва - Зайцева, Д.; Zaitseva, D. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Об’єктом дослідження є процес наставництва в умовах ПРАТ «ІНГЗК». Предметом дослідження є теоретичні основи та методичні підходи до вдосконалення процесу наставництва на підприємстві. У першому розділі роботи досліджено теоретичні основи процесу наставництва. Розглянута сутність наставництва як інструмента підвищення результативності працівника. Визначено сучасні підходи до організації процесу наставництва та узагальнені завдання, принципи, види та методика оцінки ефективності наставництва. У другому розділі проведено комплексний аналіз персоналу ПРАТ «ІНГЗК», продуктивності праці. Дана оцінка діючому механізму наставництва. Проведено аналіз професійного навчання персоналу ПРАТ «ІНГЗК». Визначено ключові проблеми у процесі наставництва на підприємстві та необхідність змін у механізмі наставництва персоналу з метою підвищення індивідуальної результативності працівника. У третьому розділі кваліфікаційної роботи запропоновано вдосконалення процесу наставництва в умовах ПРАТ «ІНГЗК». Обґрунтовано, що підвищення індивідуальної результативності працівника залежить від застосування механізмів наставництва та якості навчання. Удосконалено методику оцінки отриманих знань та навичок підопічними після проходження наставництва.

The research object is the mentoring process in the conditions of the Private Joint-Stock Company "INGZK." The research subject includes theoretical foundations and methodological approaches to improving the mentoring process in the enterprise. The first chapter of the thesis explores the theoretical foundations of the mentoring process. The essence of mentoring as a tool for improving employee performance is examined. Modern approaches to organizing the mentoring process are identified, and tasks, principles, types, and methods for evaluating the effectiveness of mentoring are summarized. In the second chapter, a comprehensive analysis of the personnel of Private Joint-Stock Company "INGZK" and labor productivity is conducted. This assessment includes an analysis of the existing mentoring mechanism and an examination of the professional training of the personnel of Private Joint-Stock Company "INGZK." Key problems in the mentoring process within the enterprise are identified, highlighting the need for changes in the mentoring mechanism to enhance individual employee performance. The third chapter of the qualification work proposes improvements to the mentoring process in the conditions of Private Joint-Stock Company "INGZK." It is argued that the enhancement of individual employee performance depends on the application of mentoring mechanisms and the quality of training. A methodology for evaluating the knowledge and skills acquired by mentees after undergoing mentoring is proposed.
Improving individual employee performance using the mentoring mechanism
Keywords: персонал; наставництво; розвиток персоналу; навчання персоналу; професійне навчання; процес; результативність; staff; mentoring; staff development; employee training; professional training; process; performance