Оцінка відповідності якості водних ресурсів с. Мала Белозірка вимогам стандартів - Чушкіна, І. В.; Максимова, Н. М.; Бордальова, А. Ю. (Європейська наукова платформа, 2020)
На підставі лабораторних досліджень виявлено, що води ставка не відповідають вимогам, що висуваються до водних об'єктів рекреаційного призначення та до водних об'єктів в межах населених місць. Забезпечення сільського населення питною водою високої якості відбувається завдяки експлуатації бучацького водоносного горизонту, а води сарматського водоносного горизонту забруднюються, що з урахуванням гідравлічного зв’язку між водоносними горизонтами може призвести в подальшому до погіршення їх гідрохімічних показників і, як наслідок, втрати джерела питного водопостачання регіону.