Екологічні фактори та їх вплив на здоров’я населення - Накемпій, О. К. (Scientific Publishing Center ―Sci-conf.com.ua, 2021)
Під екологією дедалі частіше розуміють широку галузь науки, що належить як до природи, так і до людського суспільства. Екологічні небезпеки в наш час виявляються в наступних факторах: погіршення якості довкілля, що веде до зниження тривалості життя, збільшення захворюваності, смертності та погіршення генофонду населення; небезпечне забруднення продуктів; зростання соціальної напруги внаслідок незадовільного екологічного оточення. Мета роботи. дослідити та проаналізувати формування екологічних факторів та їх вплив на стан та здоров‘я населення.
Keywords: екологія; забруднення навколишнього середовища; екологічні небезпеки; екологічний фактор