Особливості модернізації інформаційних мереж - Суботін, О. В.; Новіков, Д. С. (Одеський національний технологічний університет, 2025)
Наведений приклад необхідності розрахунку поточних характеристик мережі через аналіз існуючої інформаційно-телекомунікаційної системи установи на предмет відповідності її характеристик нагальним потребам функціонування. Як правило, подібні розрахунки передбачають попередні дослідження роботи, побудови, організації інфраструктури як мережевої, так і прикладної складової щодо виявлення певних недоліків. Локальна мережа установи, яка не здатна забезпечити достатній для коректної роботи рівень передачі даних, а канал Інтернет не в змозі задовільнити потреби у швидкості прийому-передачі інформації в мережі, потребує модернізації.