Гейміфікація у викладанні математичних дисциплін: досвід використання MINECRAFT EDUCATION - Кайдан, Н. В.; Кушнєрова, Т. В. (Державний біотехнологічний університет, 2025)
Гейміфікація в математичних дисциплінах працює не за рахунок «ігровості», а завдяки змінам у пізнавальних діях студента. Виконуючи роль конструктора чи дослідника, студент має змогу перевіряти математичні ідеї у дії, будувати моделі та аналізувати результати. Це особливо актуально для дисциплін із високим рівнем абстракції, таких як математика. Втім, таке середовище не є універсальним: воно потребує цифрової грамотності, технічної підтрримки, часу на адаптацію та спрямовуючої ролі викладача.