Ключові аспекти бізнес-аналізу щодо виявлення вимог до систем штучного інтелекту в межах цифрової трасформації - Москаленко, В. В.; Moskalenko, V. V. (Baltija Publishing, 2024)
Цифрову трансформацію слід розглядати як безперервний процес еволюції та вдосконалення суспільства. Оскільки бізнес працює у цифровому світі, що постійно розвивається, то кожна сучасна компанія для підтримки свого сталого розвитку та для підвищення конкурентоспроможності повинна змінити парадигми управління та підходи до автоматизації певних процесів. Усе це спонукає керівництво компанії до формулювання нових стратегій розробки та впровадження систем штучного інтелекту (ШI) в управління бізнес-процесами компаній, у тому числі, до перегляду механізмів управління розробкою програмного забезпечення (ПЗ) для реалізації проєктів з цифровізації. Отже, постає задача формування вимог щодо систем ШI для розв'язання задач управління компанією в межах стратегії цифрової трансформації компанії.
Key business analysis aspects to requirements elicitation for artificial intelligence systems within digital transformation