Перспективні технології інтелектуальних програмних систем : силабус - Сагайда, П. І. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
В теперішній час глибоке навчання стало одним із найважливіших інструментів для створення інтелектуальних систем, які здатні аналізувати великі обсяги даних, виявляти закономірності та підтримувати прийняття рішень. Великі мовні моделі, згорткові та рекурентні мережі, інші спеціалізовані архітектурні рішення сучасних глибоких нейронних мереж відкривають нові горизонти в розвитку таких галузей, як комп’ютерний зір, обробка природної мови, медична діагностика, фінанси та багато інших. Перспективні технології інтелектуальних програмних систем – курс вільного вибору підготовки майбутніх магістрів з комп’ютерних наук, який дозволяє опанувати математичні основи та практичну реалізацію програмних компонентів, які забезпечують глибоке навчання та генеративний штучний інтелект.