Сучасні процеси та обладнання підземної розробки корисних копалин : силабус - Сахно, І. Г. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Особливістю курсу є вивчення напрямків підвищення ефективності різних технологічних процесів підземного виробництва за рахунок скорочення планових і непланових простоїв в технологічних ланках, автоматизації і механізації робіт, моніторингу і прогнозу станів гірничого масиву.