Ключові тренди цифровізації промисловості України - Терешко, Ю. В.; Кузнєцова, О. В. (ГО «Міжнародний центр наукових досліджень», 2025)
Теоретичне узагальнення проблем інвестування в інноваційні цифрові проекти в промисловому секторі набуває особливого значення, адже цифрова трансформація стала ключовою складовою економічної стійкості та розвитку. На підприємствах галузі промисловості цифровізація реалізується через впровадження рішень e-government, розвиток смарт-фабрик, використання технологій Індустрії 4.0, хмарних сервісів та систем на основі штучного інтелекту. Важливу роль у цьому процесі відіграють державна політика, платформи на зразок “Дія”, а також заходи зі стимулювання цифрових інновацій у бізнес-середовищі.