Особливості правового регулювання трудових відносин у період воєнного стану та повоєнний період - Князькова, Л. М. (Маріупольський державний університет, 2025)
Більше ніж три роки триває в Україні воєнний стан. Режим воєнного стану приніс низку викликів, які в тому числі стосуються і трудових правовідносин. Такі виклики пов’язані із зміною умов і оплати праці, міграції працездатного населення за межі України, а також з іншими обставинами, які настають у зв’язку із тривалою військовою агресією у відношенні до громадян України. Перед українським суспільством постали складні завдання: створити умови для реалізації трудових прав в умовах війни та вимушеної міграції, забезпечити євроінтеграційні процеси, врахувати тенденції глобалізації.
Keywords: воєнний стан; трудові права; дистанційна робота; безпека праці