Основи металургійних технологій : конспект лекцій - Малій, Х. В.; Малій, О. Г. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2025)
Конспект лекцій з дисципліни «Основи металургійних технологій» призначений для студентів спеціальності G10 Металургія. У конспекті систематизовано базові знання про технологічні процеси чорної металургії, що охоплюють усі основні етапи виробництва — від підготовки сировини до отримання готової металопродукції. Матеріал структуровано за тематичними розділами: агломераційне, сталеплавильне, прокатне виробництво, позапічна обробка та розливання сталі. У кожній темі подано теоретичні основи процесів, будову основного обладнання, особливості технологічних схем, а також питання для самоконтролю. Конспект призначений для використання у навчальному процесі під час вивчення дисципліни, підготовки до поточного та підсумкового контролю знань. Він сприяє формуванню у студентів цілісного уявлення про сучасні металургійні технології та закономірності їх розвитку.