Ефективність використання відеоматеріалів технічного змісту у навчанні аудіювання - Кочергіна, С. С. (Ефективність використання відеоматеріалів технічного змісту у навчанні аудіювання, 2025)
Сучасна система вищої освіти потребує нових підходів до викладання англійської мови, особливо у технічних університетах, де пріоритетним завданням є формування професійно орієнтованої комунікативної компетентності. Одним із найважливіших компонентів цієї компетентності є аудіювання — здатність розуміти автентичне мовлення у професійному контексті. З розвитком цифрових технологій та широким доступом до мультимедійних ресурсів значно розширилися можливості використання відеоматеріалів у навчальному процесі. Відео технічного змісту — лекції, демонстраційні ролики, інструкції, презентації інженерних рішень — стали ефективним засобом підвищення мотивації та якості засвоєння матеріалу.