Прогнозування радіоактивного забруднення повітря при аварійній емісії радіонуклідів на АЕС - Беленко, А. І.; Срібний, В. С.; Біляєва, В. В.; Форись, С. М. (Український державний університет науки і технологій, 2023)
Аварійні ситуації на АЕС створюють масштабну загрозу для працівників станції та населення. Тому дуже важливо заздалегідь визначати зони ураження при можливому виникненні екстремальної ситуації на АЕС. Для рішення цієї важливої задачі використовується декілька математичних моделей.