Теоретичні основи процесів металургії : методичні рекомендації до виконання практичних та індивідуальних завдань - Малій, О. Г. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2026)
Методичні рекомендації містять теоретичні відомості, практичні та індивідуальні завдання з дисципліни «Теоретичні основи процесів металургії». У розробці розглянуто основи поверхневих явищ у металургійних системах, процеси горіння газоподібного палива, термодинаміку хімічних реакцій, визначення константи рівноваги, а також закономірності шлакового рафінування металу. Наведено методики розрахунків, приклади розв’язання задач, вихідні дані для індивідуальних варіантів та рекомендовану літературу. Методичні рекомендації призначені для здобувачів фахової передвищої освіти спеціальності G10 «Металургія».