Особливості формування знань, навичок та вмінь щодо ідентифікації та оцінки джерел підвищення операційної ефективності, обґрунтування напрямів і можливостей запровадження операційних покращень у здобувачів вищої освіти - Рекова, Н. Ю.; Латишева, О. В.; Чуприна, Ю. В. (Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, 2024)
У статті розглянуто досвід професорсько-викладацького колективу ТОВ Технічний університет «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА» підготовки фахівців, готових до розробки та впровадження операційних покращень як ініціатив, спрямованих на підвищення операційної ефективності. Наведено ключові підходи до формування індивідуальних завдань для здобувачів вищої освіти щодо розробки проєктів підвищення операційної ефективності з урахуванням особливостей професійної сфери діяльності. Розглянуто приклади постановки завдань для здобувачів вищої освіти щодо ідентифікації та оцінки джерел підвищення операційної ефективності, обґрунтування напрямів і можливостей запровадження операційних покращень в межах дисциплін, що передбачають управління проєктами.

The article examines the experience of the teaching staff of the Technical University "METINVEST POLYTECHNIC" LLC in training specialists ready to develop and implement operational improvements as initiatives aimed at increasing operational efficiency. The key approaches to the formation of individual tasks for students of higher education regarding the development of operational efficiency improvement projects, taking into account the peculiarities of the professional sphere of activity, are given. Examples of setting tasks for higher education applicants regarding the identification and assessment of sources of operational efficiency improvement, substantiation of directions and opportunities for the introduction of operational improvements within the disciplines involving project management are considered.
Keywords: комплексна підготовка фахівців; проєкти підвищення операційної ефективності; операційні покращення; вища освіта; ТОВ Технічний університет «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА»; comprehensive training of specialists; operational efficiency improvement projects; operational improvements; higher education; LLC Technical University «METINVEST POLYTECHNIC»