Удосконалення бізнес-процесу контролю та приймання якості брухту чорних металів ТОВ «Метінвест-Ресурс» - Водоп’янов, В. С.; Vodopianov, V. S. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2025)
Актуальність дослідження обумовлена необхідністю підвищення ефективності процесів контролю якості, зменшення людського фактора та впровадження автоматизованих рішень для оптимізації роботи підприємств металургійної галузі, зокрема ТОВ «Метінвест-Ресурс». В умовах воєнного часу та необхідності післявоєнної відбудови України особливо актуальним є зміцнення економіки, зокрема в стратегічних галузях, таких як металургія. Ця галузь відіграє ключову роль у забезпеченні матеріалами для інфраструктурних проектів, машинобудування та оборонної промисловості. Водночас ефективність її функціонування значною мірою залежить від забезпечення якісною сировиною, насамперед металобрухтом. Незважаючи на значні наукові напрацювання залишаються маловивченими питання стосовно удосконалення автоматизації процесів приймання металобрухту. На думку автора роботи, питання удосконалення бізнес-процесу контролю та приймання якості брухту чорних металів на підприємстві ТОВ «Метінвест-Ресурс», актуальне та потребує вивчення та проведення дослідження рамках завдань та тематики кваліфікаційної роботи магістра.

The relevance of the study is due to the need to improve the efficiency of quality control processes, reduce the human factor and implement automated solutions to optimize the work of metallurgical enterprises, in particular Metinvest Resources LLC. In the context of wartime and the need for post-war reconstruction in Ukraine, it is particularly important to strengthen the economy, particularly in strategic industries such as steel. This industry plays a key role in providing materials for infrastructure projects, machine building and defense industry. At the same time, the efficiency of its functioning largely depends on the supply of high-quality raw materials, primarily scrap metal. Despite significant scientific developments, issues related to improving the automation of scrap metal acceptance processes remain poorly understood. According to the author, the issue of improving the business process of controlling and accepting the quality of ferrous scrap at MetinvestResource LLC is relevant and requires study and research within the framework of the tasks and topics of the master's qualification work.
Improvement of the business process of control and quality acceptance of ferrous scrap at MetinvestResource LLC
Наук. керівник: Терешко Ю. В., канд. екон. наук, доцент
Keywords: бізнес-процеси; контроль якості; металобрухт; автоматизація; оптимізація; економічне обґрунтування; business processes; quality control; scrap metal; automation; optimization; economic justification