Спосіб виготовлення порожнистих виробів типу стакана - Алієва, Л. І.; Малій, Х. В.; Шкіра, О. В.; Сивак, Р. І. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Спосіб виготовлення порожнистих виробів типу стакана полягає в деформуванні заготівки видавлюванням в матриці за допомогою пуансона. Деформування відбувається в два етапи таким чином, що на першому етапі одночасно виконують зворотне видавлювання стінки стакана та пряме видавлювання з утворенням технологічного відростка в донній частині стакана, а на другому етапі відбувається витіснення металу з технологічного відростка назад у донну частину.