Оцінка екологічної небезпеки зсуву на схилі балки Шамишина міста Кам’янське Дніпропетровської області - Даниленко, Г. І.; Максимова, Н. М.; Пікареня, Д. С. (Національний гірничий університет, 2017)
Розвиток зсувів викликає руйнування та деформації багатьох промислових, інженерних, житлових та громадських споруд. Наприклад, активізація зсувного процесу на схилі балки Шамишина, розташованої на території міста Кам’янське (раніше м. Дніпродзержинськ), призвела до відселення та руйнування багатоповерхівок. Аналіз та прогнозування розвитку зсувних процесів є невід’ємною складовою оцінки техногенних впливів на навколишнє природне середовище згідно ДБН А.2.2-1-2003.
Keywords: зсув; руйнування; навколишнє середовище