Визначення напрямів підвищення ефективності системи управління персоналом гірничо-збагачувального комбінату - Тертілов, О. С. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Мета роботи – обґрунтування позитивного ефекту від запропонованих напрямків підвищення ефективності системи управління персоналом гірничо-збагачувального комбінату на підставі визначення основних проблем та недоліків АТ “Південний ГЗК”. Об’єкт дослідження – система управління персоналом гірничо збагачувального підприємства. Предмет дослідження – сукупність науково-теоретичних, методичних та прикладних аспектів забезпечення ефективності системи управління підприємства. У персоналом гірничо-збагачувального першому розділі кваліфікаційної роботи розглянуто теоретичні основи функціонування системи управління персоналом і забезпечення її ефективності в умовах вітчизняних та закордонних підприємств; встановлено сутність, форми, елементи та завдання системи управління персоналом; визначено фактори забезпечення ефективності функціонування цієї системи; особливості процедури оцінки її ефективності. В другому розділі роботи на підставі отриманих результатів дослідження особливостей діючої системи управління персоналом базового гірничо-збагачувального підприємства проведено оцінку її 2 ефективності, визначено проблеми та фактори, що впливають на ефективність функціонування цієї системи АТ “Південний ГЗК”. В третьому розділі було розроблено рекомендації щодо вдосконалення системи управління персоналом АТ “Південний ГЗК” і обґрунтовано доцільність реформування діючої системи управління, зокрема через вдосконалення програм навчання і кар'єрного зростання персоналу.
Наук. керівник: Реков Юрій Васильович, доцент, канд. тех. наук
Keywords: персонал; система управління персоналом; трудові ресурси; мотивація; показники ефективності персоналу; програма навчання персоналу; програма кар'єрного зростання; гірничо-збагачувальний комбінат