Історія України та української культури : силабус - Фомін, А. В. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Історія України та української культури є фундаментальною навчальною дисципліною гуманітарного циклу, адже історія як наука досліджує всі різновиди людської діяльності в її розвитку від виникнення людства до сьогодення. Через це фахівець з кожної зі спеціальностей зможе знайти в історії ті питання, які зацікавлять його саме з професійної точки зору. Звісно, дослідження та вивчення історії має і значно більш стратегічні та глобальні цілі. Розвиток історичної свідомості, формування концептуального історичного бачення минулого нашої нації, напрацювання власної активної громадянської та патріотичної позиції; розвиток аналітичного мислення та сприйняття історичних та сучасних явищ, процесів та подій економічного, суспільно-політичного, культурного та технологічного життя країни з критичної, наукової точки зору.