Способи підвищення ефективності роботи підсистеми управління АСУТП нагріву металу в прохідній печі - Сімкін, О. І.; Ісаєв, А. Б.; Опанащук, М. В. (НТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Описано напрями удосконалення роботи підсистеми керування автоматизованої системи керування технологічним процесом (далі - АСКТП) нагріву металу в прохідній печі. Покращення досягається за рахунок використання двосхідчастових керуючих впливів для локальних систем регулювання зонних температур та використання трьохмірної математичної моделі оцінки температурного стану заготовок, що нагріваються в печі до необхідної температури.
Keywords: прохідна нагрівальна піч; АСУТП; математична модель нагріву; підсистема керування; система автоматичного регулювання; збурення за завданням