Розвиток технологічних основ ресурсозберігаючих процесів оптимізації структури та властивостей сплавів в залежності від умов експлуатації виробів - Пашинський, В. В.; Бойко, І. О.; Пашинська, О. Г. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2023)
Об’єкт дослідження — Метали та сплави, що піддаються пластичній деформації та зношуванню внаслідок дії технологічних факторів при експлуатації Мета роботи — розвиток технологічних основ процесів обробки металів та сплавів з забезпеченням підвищеної результуючої ефективності виробу на протязі всього його життєвого циклу.
Keywords: мікроструктура; межа міцності; макроструктура; зносостійкість; механізм зношування; відносне подовження; комбінована пластична деформація; наплавлення; термічна обробка; релаксація напружень; нагартування; порошковий дрот