Дослідження потенціалу забезпечення конкурентоспроможності та перспектив сталого розвитку гірничо-металургійних компаній україни в умовах війни та повоєнного відновлення - Латишева, О. В. (Національний університет «Одеська Політехніка», 2025)
Гірничо-металургійна галузь як одна з ключових драйверів економіки України стикається з низкою викликів та ризиків, таких як масштабні руйнування внаслідок активних бойових дій з боку російської агресії, висока конкуренція, коливання цін на ринку сировини та матеріалів, зростаючі вимоги до екологічної безпеки та необхідність постійного оновлення та відбудови виробничих потужностей.