Управлінський та фінансовий аналіз : конспект лекцій. Змістовний модуль: «Теоретико-методологічні основи управлінського та фінансового аналізу» - Якименко-Терещенко, Н. В. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2026)
Конспект лекцій розкриває сутність, предмет, завдання та методичні підходи до здійснення аналізу діяльності підприємства. У матеріалах висвітлено місце управлінського та фінансового аналізу в системі економічних наук і менеджменту, розглянуто основні методи, прийоми та інструменти оцінювання фінансово-господарських процесів. Особливу увагу приділено інформаційному забезпеченню аналізу, класифікації його видів, а також ролі аналізу в обґрунтуванні управлінських рішень. Рекомендовано для студентів всіх спеціальностей першого (бакалаврського) рівня освіти.