Системний аналіз : конспект лекцій - Гетьман, І. А.; Міхєєнко, Д. Ю.; Держевецька, М. А. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2025)
Конспект лекцій з дисципліни «Системний аналіз» призначений для студентів спеціальності «Комп’ютерні науки». У конспекті подано основні поняття, принципи та методи системного аналізу, що застосовуються для дослідження, проектування й оптимізації складних технічних, інформаційних та соціально-економічних систем. Матеріал охоплює питання системного підходу, моделювання, декомпозиції, оцінювання, порівняння систем і методів вирішення задач системного аналізу. Конспект сприяє формуванню у студентів системного мислення, розвитку аналітичних навичок і здатності приймати обґрунтовані рішення у сфері комп’ютерних наук. Робота може бути використана як навчально-методичний посібник під час лекцій, практичних занять і самостійного опрацювання дисципліни.