Чисельний розрахунок гнучких ниток із зосередженим навантаженням - Кайдаш, М. Д. (Чернігівський національний технологічний університет, 2019)
Гнучкі нитки у вигляді тросів, канатів та ланцюгів застосовуються, як несучі елементи різноманітних конструкцій та споруд. Розрахункові моделі таких елементів покладено в основу для механічного розрахунку проводів повітряних ліній електропередач, несучих тросів канатних та підвісних доріг, вантових мостів тощо. Метою розрахунку систем з гнучкими нитками є визначення їх провисання та натяжіння для різних умов кліматичного впливу.
Keywords: гнучкі нитки; провисання; натяжіння