Синтез технологій збагачення корисних копалин : силабус - Младецький, І. К. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Дисципліна спеціальної підготовки спрямована на набуття компетентностей в сфері синтезу технологічних схем збагачення корисної копалини. Технологічна схема переробки матеріалів це певним чином виконане з’єднання технологічних апаратів. Кожен апарат має власну технологічну характеристику, відповідно до якої перетворюються показники початкової сировини у вихідні. Залежно від співвідношення показників сировини та апарату таке перетворення може бути виконано краще чи гірше відповідно до певного об’єктивного показника. Звідси випливає, що характеристики апаратів і показників підготовки сировини до відповідної переробки повинні бути відповідним чином узгоджені. Таке узгодження є завданням синтезу технологій.