Робоча програма навчальної дисципліни «Управління персоналом» - Середа, Г. В.; Смирнова, І. І. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Світовий досвід управління переконує, що вирішальним чинником сталого і тривалого функціонування різноманітних організацій є високоякісний менеджмент у широкому розумінні й управління персоналом зокрема. В сучасних динамічних мовах господарювання суттєво змінюється роль працівника, який з пасивного виконавця перетворюється на активного учасника. Саме тому провідну роль в підготовці фахівців в області менеджменту та економіки відводиться курсу «Управління персоналом».