Удосконалення системи мотивації ремонтного персоналу гірничо-збагачувального комбінату - Стрельцов, В. О. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Мета роботи – обґрунтування напрямків удосконалення існуючої системи мотивації персоналу, зокрема ремонтного персоналу Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату (ПрАТ «ІнГЗк») на підставі визначення основних проблем та недоліків. Об’єкт дослідження – система мотивації персоналу підприємства ПРАТ «ІнГЗк». Предмет дослідження – сукупність науково-теоретичних, методичних та прикладних аспектів вдосконалення системи мотивації персоналу гірничо-збагачувального підприємства. У першому розділі кваліфікаційної роботи розглянуто поняття та основні принципи системи мотивації персоналу, її роль та вплив на ефективність роботи персоналу, а також основні підходи до стимулювання персоналу в гірничо-збагачувальному виробництві. В другому розділі роботи досліджено умови функціонування підприємств гірничо-металургійного комплексу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Викладено результати аналізу функціонування системи мотивації персоналу Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату. Виявлено, що основними недоліками в системі мотивації персоналу є: низький рівень матеріального забезпечення (для двох груп персоналу: геологічного, виробничого персоналу цеху «Кар’єр» та ремонтного персоналу цеху «Сервісного обслуговування»), неефективний зворотній зв’язок (для тих саме груп персоналу) та прогалини в програмах професійного розвитку (для ремонтного персоналу). В третьому розділі було розроблено рекомендації щодо вдосконалення стимулювання ремонтного персоналу цеху «Сервісного обслуговування» та співробітників геологічного й виробничого відділів цеху «Кар’єр». Проведено аналіз показників результативності системи мотивації персоналу Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату.
Наук. керівник: Латишева Олена Володимирівна, доцент, канд. екон. наук
Keywords: матеріальна мотивація; нематеріальна мотивація; система мотивації; персонал; гірничо-збагачувальний комбінат