Вплив перепосівної інструкстації насіння пшениці м’якої озимої мікродобривом купрумом гліцинату на ростові процеси в початкову фазу онтогенезу - Петрушина, О. Г.; Крамарьов, С. М.; Максимова, Н. М. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Передпосівна інкрустація насіння зернових колосових культур дозволяє активізувати імунну систему рослин, забезпечити високу їх толерантність до посухи, є необхідною умовою для підвищення врожайності та поліпшення біохімічних показників якості зерна. Як стимулятор проростання насіння пшениці м’якої озимої обрали купрум гліцинат з погляду його природного походження та екологічності і позитивного впливу катіонів міді на біохімічні процеси, які проходять в насінні зернових колосових культур під час його проростання. Це пов’язано з тим, що новітні тенденції органічного землеробства пропонують зменшити використання в сільському господарстві шкідливих та небезпечних речовин, у тому числі і під час передпосівної інкрустації насіння, задля попередження забруднення довкілля різними полютантами і зменшення шкідливого їх впливу на екосистему.