Методологія адаптивного визначення рівня сервісу в системах управління запасами на основі нечіткої логіки - Мірошниченко, С. О.; Мірошниченко, В. І. (НТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Запропоновано методологію адаптивного визначення цільового рівня сервісу на основі нечіткої логіки для систем управління запасами. Розроблений підхід забезпечує автоматичне формування бази нечітких правил з історичних даних шляхом застосування алгоритмів машинного навчання замість експертних оцінок, що забезпечує об’єктивність та адаптивність системи до специфіки конкретного підприємства.
Keywords: управління запасами; нечітка логіка; машинне навчання; система нечіткого виведення; алгоритм C4.5; адаптивне управління; оптимізація запасів