Машини та апарати для класифікації корисних копалин : силабус - Левченко, К. А. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Дисципліна є вибірковою та спрямована на набуття компетентностей в сфері збагачення корисних копалин, а сааме використання машин та апаратів для класифікації. При гідравлічній класифікації матеріал розділяється на два або декілька класів різної крупності в залежності від швидкості руху зерен у водному середовищі. Якщо суміш, що розділяється, містить зерна різної щільності і форми, то при гідравлічній класифікації в кожному класі будуть зустрічатися зерна різної крупності: дрібні зерна важких мінералів і великі зерна легких мінералів відповідно до їх коефіцієнта рівнопадіння. Важливою частиною курсу є вивчення особливостей будови, принципу дії, області використання апаратів для класифікації; використання їх в технологічних схемах збагачення та подрібнення з метою зниження енергоємності виробництва та підвищення його ефективності.