Значення емоцій в життєдіяльності людини як актуальна проблема сьогодення - Чернякова, О. В.; Калюк, Е. В. (International Science Group, 2023)
Значення емоцій і почуттів в життєдіяльності людини не можна недооцінювати, особливо в той час коли сучасність кожного українця так жахлива. Проблема вивчення емоцій і почуттів значна і багатогранна. Далеко не всі пов’язані з нею питання на сьогодні вирішені, а з того, що відомо, багато дискусійного, оскільки емоційно-чуттєвий аспект поведінки складно описувати, класифікувати і відображати у визначених законах. Однак філософи та психологи, фізіологи й лікарі змогли не тільки одержати значні відомості про сутність емоцій і почуттів, й обґрунтувати можливість активного, спрямованого впливу на стан емоційно-чуттєвої сфери людини.
Keywords: емоції; почуття; життєдіяльність людини; емоційна сфера