Підвищення ефективності процесу кування ролика МБЛЗ зі сталі 25Х1М1Ф - Кухар, В. В.; Балабась, В. Р. (ДВНЗ «ПДТУ», 2021)
Ролики МБЛЗ є деталями відповідального призначення, що працюють в умовах сумісної дії згинання та кручення, підвищених температурах та вологості, ударно-абразійного зношування. Тому їх виготовляють з п'ятитонних злитків сталі 12Х1М1Ф. Для освоєння технології їх кування у комбінованих бойках на гідравлічних пресах з покращеними характеристиками мікро- та макроструктури, було розроблено нові механічні та термічні режими протяжки.