Аналіз технологічної схеми збагачення АТ «Південний ГЗ» - Хорохорін, О. В. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2026)
У роботі проведено аналіз технологічної схеми збагачення залізних руд АТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат» (Південний ГЗК). Розглянуто основні стадії підготовки та переробки рудної сировини, включаючи дроблення, подрібнення, класифікацію, магнітне збагачення та зневоднення концентрату. Проаналізовано технологічне обладнання, що використовується на підприємстві, а також особливості організації виробничого процесу. Особливу увагу приділено оцінці ефективності технологічної схеми, показникам якості залізорудного концентрату та факторам, які впливають на продуктивність збагачувальної фабрики. Визначено основні напрями підвищення ефективності процесів збагачення за рахунок удосконалення технологічних режимів, модернізації обладнання та впровадження сучасних методів контролю виробництва. Результати дослідження можуть бути використані для оцінки технічного рівня виробництва, оптимізації роботи збагачувальної фабрики та підвищення конкурентоспроможності залізорудної продукції підприємства.
Наук. керівник: Кушнірук Н.В., канд. тех. наук, доцент
Keywords: залізна руда; збагачення корисних копалин; магнітна сепарація; концентрат; технологічна схема; дроблення; подрібнення; Південний ГЗК; збагачувальна фабрика