Робоча програма навчальної дисципліни «Ідентифікація, моделювання об’єктів та елементи системного аналізу» - Мірошниченко, В. І.; Костіков, О. А. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Сучасний етап розвитку промисловості характеризується підвищенням вимог до якості підготовки фахівців у галузі автоматизованого управління технологічними процесами. Особливо актуальним стає формування компетентностей, пов'язаних з первинним етапом проєктування АСУ ТП – розробкою та аналізом математичних моделей технологічних процесів та систем. Складність, слабо виражена внутрішня структура, нестаціонарність та ціла низка інших особливостей сучасних технологічних процесів зумовлюють необхідність в розробці, вивченні та освоєнні нових концепцій, пов’язаних з моделюванням та ідентифікацією об’єктів автоматизації та систем, що складає зміст цього курсу.