Синтез технологій збагачення корисних копалин - Младецький, І. К.; Левченко, К. А.; Дрешпак, О. С.; Березняк, О. О.; Медяник, В. Ю. (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2023)
Розглянутий закінчений перелік завдань, за допомогою яких можна виконати формальний синтез технологічної схеми збагачення корисної копалини. Такими завданнями є: технологічний розрахунок подрібнення, розкриття при первісному та вторинному подрібненні, розрахунки виходів та показників якості схем розділення будь-якої складності; технологічні розрахунки замкнених циклів подрібнення; розрахунки щодо перетворення функцій фракційного складу у функції гранулометричного складу. Запропонований спосіб найбільш вдалого з’єднання технологічних апаратів між собою. Наведено приклад синтезу технології збагачення вкрапленої залізної руди. Призначений для здобувачів магістрів та докторів філософії, що навчаються за спеціальністю 184 «Гірництво» а також може бути корисним для науковців та інженерам.
Keywords: збагачення корисних копалин; подрібнення; показник якості; гірництво