Робоча програма навчальної дисципліни «Наукові основи розвитку кластерів чорної металургії та операційне вдосконалення виробництв» - Кухар, В. В. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Даний курс спрямований на глибоке розуміння процесів, що відбуваються в індустрії чорної металургії, з акцентом на створення та розвиток кластерів, а також підвищення ефективності виробничих процесів. Програма курсу охоплює питання створення та розвитку металургійних кластерів – географічних і технологічних об'єднань підприємств, наукових установ та державних структур. Завдяки такій взаємодії учасники кластерів можуть підвищити свою продуктивність, сприяти впровадженню новітніх технологій, скорочувати витрати та поліпшувати конкурентоспроможність на глобальному ринку.