Геометризація та підрахунок запасів родовищ корисних копалин - Бруй, Г. В.; Назаренко, В. О. (Олді+, 2025)
Навчальна мета матеріалу, що викладається в посібнику, полягає у наданні студенту базових понять і знань щодо завдань маркшейдерської служби гірничовидобувного підприємства під час вивчення геологічної будови родовищ корисної копалини, сутності, призначення і методів геометризації. Розглядаються найбільш поширені методи вивчення геометричної будови покладів корисних копалин і їх властивостей. Наведені основні відомості про способи і методи побудови гірничо-геометричних графіків, що відображають геометрію покладу. Приділено значну увагу методикам і способам оцінки кількості корисної копалини з урахуванням якісного складу, класи фікації запасів і їх категоріям. Для студентів за напрямом підготовки 184 «Гірництво».
Keywords: геометризація; родовища корисних копалин; поклади; маркшейдерська служба; геометрія покладу; посібник