Соціальний розвиток Південної Кореї у післявоєнний період: історичний досвід - Фомін, А. В. (NGO International Center of Scientific Research, 2025)
Проблематика післявоєнного відновлення України наразі є однією з найбільш дискутованих у суспільстві та наукових колах. У питаннях мирного врегулювання, економічних драйверів, соціального зростання зокрема існують погляди щодо застосування досвіду країни, яка свого часу здійснила врегулювання воєнного конфлікту та економічне диво після двох війн – Південної Кореї. Багатоманітні наукові та науково-публіцистичні розвідки присвячені передусім мирному врегулюванню та розвитку економічних досягнень. Водночас, соціальний та громадянський розвиток країни у післявоєнні роки залишається в тіні вітчизняного наукового аналізу. Саме ці питання є предметом даної статті. Наскільки ситуація у Південній Кореї та Україні є порівняною, який досвід країн може бути застосованим, або є актуальним – такі питання лежать у центрі уваги публікації.