Підходи до модернізації системи керування баштової градирні - Антіпов, М. М.; Суботін, О. В. (НТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Виконано аналіз існуючої системи керування баштової градирні й сформульовані технічні вимоги до неї. Проведено аналіз шляхів зниження витрат енергоресурсів при роботі градирні. З’ясовано, що зменшення витрат енергоресурсiв баштової градирні можливо шляхом модернізації системи керування подачею води до градирні з застосуванням контуру витрати води.
Keywords: баштова градирня; технологічний процес; модернізація; система керування; витрати води; температура; електропривод насосу; частотне регулювання кутової швидкості