Дослідження ергономічних ризиків саперів за допомогою штучного інтелекту - Цимбал, Б. М.; Свіржевський, П. В. (Львівський державний університет внутрішніх справ, 2025)
SoterTask – інноваційний інструмент, що використовує відеоаналіз для проведення ергономічної оцінки завдань. SoterTask – це сучасна розробка, яка працює на основі штучного інтелекту й не потребує спеціального обладнання чи датчиків. Головна перевага – автоматизація процесу оцінки: замість традиційного спостереження алгоритми аналізують рухи людини, що дає змогу отримати об’єктивні та точні результати.