Погрішність при вимірюванні показників збагачення - Младецький, І. К.; Левченко, К. А.; Агудина, А. Є. (International Scientific Unity, 2025)
Поняття точності оперує відношенням середніх значень і середніх квадратичних відхилень величини. Звідси витікає, що якщо деяка величина характеризується такими двома параметрами, то можна говорити про її точність. Збагачувальні процеси мають велику частку випадкової складової і тому є полігармонічними, в яких невипадкова складова в значній мірі пригнічена перешкодами. З метою виділення такої невипадкової складової користуються спектральним розкладанням випадкового процесу.