Потужні екскаватори на відкритих гірничих роботах : силабус - Арустамян, А. С. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Дисципліна спрямована на підготовку майбутнього фахівця гірничо металургійного комплексу, який технічно впевнено на основі техніко-економічного обґрунтування і з врахуванням прогресивної техніки і технології зможе робити вибір раціональних схем і засобів екскаваторів в конкретних умовах експлуатації. Здобути методичні та теоретичні знання, ознайомитись з методами досліджень і оцінки надійності потужних екскаваторів на відкритих гірничих роботах. Дисципліна належить до циклу самостійного вибору дисциплін. Являється необхідним фундаментом для вивчення подальших дисциплін, та формує профільну підготовку студентів що спеціалізуються в галузі проектування, виробництва та експлуатації спеціальної техніки.